1 juni 2024
16:00

Solberga GOIF

Referat: Bälaryds IK - Solberga GOIF

A-laget lyckades äntligen få till det i både offensiven och defensiven när Solberga GOIF kom på besök till Tallåsen. Eller, defensiven har egentligen inte varit det stora problemet hittills, vi har inte släppt in speciellt mycket mål, men har haft förtvivlat svårt att sätta dit de lägen som vi har skapat i tidigare matcher. Men nu hade vi torrt krut i våra bössor och det renderade en fin viktoria med 4-1 (3-0) och 3 fina poäng på kontot, såväl viktiga som oerhört sköna poäng.

En spelmässigt jämn första halvtimme där båda lagen skapade en del halvchanser innan vi fick till en 15-minutersperiod där vi gjorde ett matchavgörande ryck. Ty under 14 glödheta minuter gick vi från 0-0 till 3-0. I minut 29 tog vi ledningen när Perparim Preteni serverade en fin boll till Dan Araya som avslutade kliniskt. I 36:e minuten rullade vi upp ett fint anfall där Gentijan Preteni till slut spelade fram till Mihael Soldan som i en något tilltrasslad situation till slut kunde klacka (!) In bollen från nära håll. Och som lök på denna väl tillreda lax så ökade Rasmus Jonsson på till 3-0 på framspelning från Adriano Hadi Wolender. Matchklockan hade då tickat upp till minut 43.

Vi spelade sedan av andra halvlek på ett jättebra sätt. Vi höll i bollen bra, lugnt och metodiskt och hjälpte varandra bra. Vi undvek framförallt att bli onödigt försiktiga och defensiva vilket ju annars är lätt hänt. Solberga lyckades därför aldrig skapa det tryck på oss som de såklart hade tänkt göra. Och med 20 minuter kvar avgjorde vi matchen definitivt när vi satte 4-0. Och vilket mål! Vi fick till ett riktigt mönsteranfall med fina kombinationer, väggspel och andra läckerheter. Bollen gick på det berömda snöret och allt avslutades med att Gentijan Preteni hittade in med en precisionspass till Dan Araya som kunde rulla in bollen i öppet mål. Då var det jubel på Tallåsen! Ett fantastiskt mål. Nästan som på TV. Solberga reducerade sedan till 4-1 med tio minuter kvar. Ett mål som de fick mer eller mindre till skänks efter att vi slarvade grovt i de bakre leden. 4-1 blev sedan slutresultatet och efter matchen ljöd segersången högt från vårt omklädningsrum. Killarna var verkligen förtjänta av denna seger då vi dittills överlag gjort spelmässiga insatser som varit bättre än de poäng som de resulterat i. Och som sagt är det offensiven som krånglat för oss, vi har oftast skapat tillräckligt med klara chanser för att ta både en och ibland tre poäng men vi har bränt alldeles för mycket. Nu fick vi till det både bakåt och framåt. Hela laget förtjänar plusbetyg för en fin insats. Härnäst väntar en ny tuff utmaning för oss då Bäckseda borta står på programmet. Då tar vi nya tag.